Koranen och Big-Bang

 

Big bang och koranen 2012-01-05 kl. 09:56 administratör

Ända sedan tidens begynnelse har man försökt klura ut den eviga gåtan kring världens uppkomst och även hur själva människan kommit till. Det var ett tag sedan man var övertygad om att någon större kraft låg bakom denna magnifika värld. Idag har den uppfattningen bytts ut och vetenskapen har istället ersatt denna inställning med naturvetenskapen. Naturvetenskapen säger oss att hela vårt universum skapades genom en enda stor smäll nämligen mera känt som "Big Bang".

 

Man kom fram till denna slutsats med hjälp av ett flertal observationer och experiment. Astronomer och astrofysiker har med flera års hårt arbete kommit fram till att detta är fakta. 

 

Big Bang är ett fenomen som är vetenskapligt bevisat och det finns inget som kan motbevisa detta och därför klargörs det som ett faktum.

En mycket accepterad fakta hos större delen av världens befolkning idag är:
Det hela började med att små gasmoln attraherade varandra och det medförde att det bildades en energirik sammanvävd punkt. Endast på någon sekund exploderade denna punkt och detta var universums födelse. Galaxerna formades och utifrån galaxerna formades stjärnor, planeter, solen etc. Universums ursprung är väldigt unik och chansen att detta skulle ske slumpvis är noll. Bevisen för "Big Bang" är flera. Ett av bevisen är att idag förflyttar sig galaxerna längre och längre bort från varandra vilket medför att det måste ha utgått från en punkt.

Ett annat bevis är att själva ljusskenet från den stora smällen finns kvar än idag. Det kallas kosmisk bakgrundsstrålning och kan registreras överallt i universum. Från att varit en enda punkt har det utvecklats till att vara dagens universum, men det har gått en lång tid sedan dess. Utvecklingen går stegvis och idag har det skett en hel del. Detta är idag en mycket accepterad fakta hos större delen av världens befolkning.

Vad har Koranen att säga angående detta, är det motsägande eller kan man koppla ihop det på något sätt? Låt oss se:
"INSER DE inte, de som vill förneka sanningen (som inte tror på Allah), att himlarna och jorden var [en gång] utgjorde en enda, sammanhållen massa och att Vi skilde dem åt?" [Koranen 21:30]

أَوَلَمْ يَرَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ كَانَتَا رَتْقًا فَفَتَقْنَاهُمَا وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاء كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ أَفَلَا يُؤْمِنُونَ

i den här aya (nr.30) finns det tre fakta som koranen nämner: 

1-att himmlerna och jorden var en sammanhållen massa

2-att icketroende kommer att upptäcka detta

3-att vatten är ett måste för livet.

Det mest häpnadsväckande är att Koranen beskriver även hur detta gick till, Allah säger:
"Och Han vände sig mot rymden, som var rök, och sade till den och till jorden: "Kom villigt eller nödda och tvunga!"- och de svarade:" Vi kommer villigt!".[41:11]

 ثُمَّ اسْتَوَى إِلَى السَّمَاء وَهِيَ دُخَانٌ فَقَالَ لَهَا وَلِلْأَرْضِ اِئْتِيَا طَوْعًا أَوْ كَرْهًا قَالَتَا أَتَيْنَا طَائِعِينَ

Detta handlar om gaserna som drogs samman och det var det som medförde denna kraftiga smäll.
Likheten mellan detta vetenskapliga fenomen och en skrift som uppenbarades i arabiska halvön är chockerande. En skrift som uppenbarades för ca 1400 år sedan, innehåller det som människan nyligen upptäckt.

Hur kan detta vara möjligt? En bok som uppenbarades för så länge sedan innehåller sådan information? Kan det vara möjligt att saker och ting hamnar på rätt plats och rätt ordning efter en explotion utan att nån högre makt styr den?

källa:islam.blogspace.se