Covid-19 viruset utmanar människans arrogans

människan har fått känslan att man kan göra vad man vill med hjälp av vetenskap , människan har skickat rymdfartyg till mars, gått på månen, skapat atombomb, har gjort stora fartyg, ändrat i djurens och plants gener, inplanterar döda organ i levande människa, bytt hjärtat, har gjort rör befruktning, har skapat konstregn och konstgjorda moln.. mm

Allah utmanar människan med detta virus (bortse från var ifrån kommer), o människan, här har du ett virus, ett litet virus, kolla om det är lätt att kontrollera ..

o människan, låt inte vetenskap gör dig arrogant /högfärdig så att du vänder ryggen mot mig ..

Allah hänvisar oss också till att hälsan är inte någon som människan ensam har kontroll över, där finns i människans kropp miljontals bakterier och olika sjukdomar o virus, där immun försvaret kämpar dygnet runt med olika metoder. till slut det är Allah som har skapat sådana system i våra kropp från början.

många säger att viruset är väldigt smart och byter form och effekt ... alltså viruset har ingen hjärna, det är bara litet RNA i ett litet skal, det är bara själva programmet till produktion och ett program kommer inte från sig själv.

om människan själv med hjärna, erfarenhet och verktyg kan inte den perfekta lösningen till allt, hur kan ett litet virus vara smart??!!

Allah säger i koranen i surat Yousuf att VI gjorde Josef att hitta tricket för att behålla hans bror

فَبَدَأَ بِأَوْعِيَتِهِمْ قَبْلَ وِعَاءِ أَخِيهِ ثُمَّ اسْتَخْرَجَهَا مِن وِعَاءِ أَخِيهِ ۚ كَذَٰلِكَ كِدْنَا لِيُوسُفَ

12:76] [De fördes till Josef] och han började med halvbrödernas packning innan han sökte igenom sin broder [Benjamins] packning; till sist drog han därifrån fram [bägaren]. På detta sätt lät Vi händelserna gynna Josef.

 

eller i surat al-Anbya om profeten Sulayman's fatwa , vi gjorde Sulayman att förstå saken..

فَفَهَّمْنَاهَا سُلَيْمَانَ

21:79] Fastän Vi hade gett Salomo en djupare förståelse av saken

samma med profeten Ibrahim, i surat al-ana'm

وَتِلْكَ حُجَّتُنَا آتَيْنَاهَا إِبْرَاهِيمَ عَلَىٰ قَوْمِهِ

6:83] Dessa är Våra argument, som Vi gav Abraham när han tvistade med sina stamfränder. Vi låter den Vi vill växa i visdom, steg för steg. Din Herre är vis [och Han] har kännedom om allt.

de var profeter och inte vanliga människor..

världen ska säga istället vi är utmanat av Allah, och vi måste ber till Allah för hjälp

må Allah skydda oss alla.. ameen