Att se och höra

Al-Salam alaikum kära läsare,

Vad blir det kvar av ens liv om man inte kan se och inte höra ! om du tappar alla minnen av ljud och bild? det bli horribel, ingen smak av livet, man blir bara som en blind mask i ett mörkt miljö som får alla känslan genom huden..

 

Man får alla livets glädje genom de två ingångar, när man sitter på stranden vid sol nedgången, när himmeln blir röd, med havs lukt där man  har sina nära och kära i närheten... när man skrattar med sina barn.. när man får en glädjande besked eller när man träffa sin kärlek..

 

Sanningen är starkare än alla filosofiska teorier, är det inte sant att skönhet är bara ett bunt av fina bilder och fina ljud som hjärnan lägger till känslor?

Ibland sitter man med sig själv och öppnar sina minnen för att höra och se de fina tider med sina nära och kära, ett arkiv som man kan återkalla för att uppleva det igen och igen och igen..

 

De två sinnen är ett gåva från Allah (swt) som man behöva tacka Allah varje dag, varje sinne av de är för sig ett universum utan gränser, som förtjänar att man blir tacksam utan gränser.

 

Allah säger i Koranen i surat al-A3raf 7:179

Vi har sänt skaror av osynliga väsen och människor till helvetet: de har hjärtan som ingenting förstår, ögon som ingenting ser och öron som ingenting hör. De är som kreatur, nej, de är ännu vilsnare: de är de tanklösa, de likgiltiga. )

(وَلَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ كَثِيرًا مِّنَ الْجِنِّ وَالإِنسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لاَّ يَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْيُنٌ لاَّ يُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لاَّ يَسْمَعُونَ بِهَا أُوْلَئِكَ كَالأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُوْلَئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ)

alltså inte alla som har öga kan se, för att se är när man förstå,agera, komma ihåg och massa andra saker. Det är inte som en bild tagen av en kamera, det är mycket mer eftersom det är hjärna och känslor är inblandad också, därför man ser med sin hjärna, hjärta och hela sinnen. Och de som tittar bara på utsidan är bara maskiner som djur kan vara bättre än dem.

 

Människan är inte bara anatomi, utan ett oändligt med kopplade känslor mellan då, nu och i framtiden, inte nog med det , det finns andra saker som människan har ingen aning om! Ibland man träffar en människa som känns att man känner den, men man har aldrig träffat!!? När och hur? Kanske man har träffats i själs värld innan man blir fysiskt människa!

 Att vara ateist är ett attityd och inte brist på kunskap, de vill inte veta att det finns en dag där man dör och få betala för sina handlingar för att det kostar de mycket.

Sanningen är sanningen, ingen kommer undan.. ingen kommer undan.