Ljuden's egenskap i koranen

Al-salam alaikum kära bröder och systrar, vet du att ljud är en sådana kraft som man inte tänker på det ofta !!

För de som inte vet, så man kan höra frekvenser mellan 20Hz upp till 20 kHz (20Hz betyder 20 pulser per sekund), och det är människans öra förmåga att höra, alla ljud utanför gränserna kan man inte höra, det betyder inte att det inte finns, utan man bara kan inte höra dem.

så, det är inte omöjligt att änglarna kommunicerar i höga frekvenser där vi inte kan höra, tack vara Allah för att det är bättre för människan, annars man kunde inte sova. idag vet man att havsdjur kommunicerar i låga frekvenser och hundar och andra djur kan höra höga frekvenser som man inte kan.

det finns tecken på att olika varelser kommunicerar i olika freqvenser/nivåer, tex. i Surat al-Shua'ra, Allah säger:

[26:210]  وَمَا تَنَزَّلَتْ بِهِ الشَّيَاطِينُ

[26:211]  وَمَا يَنبَغِي لَهُمْ وَمَا يَسْتَطِيعُونَ

[26:212]  إِنَّهُمْ عَنِ السَّمْعِ لَمَعْزُولُونَ

[26:210] Det är inte onda andar som har stigit ned med denna [Skrift];[26:211] [den uppgiften] är inte för dem och de förmår inte [utföra den], [26:212] ja, de hålls till och med på sådant avstånd att de inte [ens] kan lyssna [till den]. 

ljud kan vara mycket skadligt och kan innehålla höga energi, ljud kan penetrera genom våra kropp, ex. vid ultraljud som används för att se under huden och i magen där man kan se ett foster eller se människans organ.

ljud kan krossa glas (vid 1100Hz) och skada metall, bränna som eld, ljud kan krossa sten ex. vid njursten behandling, man kan till och med göra noggranna kirurgiska ingrepp med ljud.

En fin  mjuk ljud/musik kan göra dig avslappnad och  göra att ko ger mera mjölk :-) , där emot ett obehagligt ljud kan höja blodtrycket!.

Ljud kan vara dödligt också, Allah (SWT) kommer att döda alla levande med ljud, men även väcka liv i dem, också med ljud. Allah säger i koranen:

39:68]  وَنُفِخَ فِي الصُّورِ فَصَعِقَ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَمَن فِي الْأَرْضِ إِلَّا مَن شَاء اللَّهُ ثُمَّ نُفِخَ فِيهِ أُخْرَى فَإِذَا هُم قِيَامٌ يَنظُرُونَ

[39:68] Och [Domens] basunstötar skall ljuda och alla i himlarna och på jorden - utom de som Gud vill [skona] - skall falla livlösa till marken. Ännu en basunstöt - och de reser sig och får skåda [den nya verkligheten].

Allt detta kan man göra med ljud, för att definitionen till ljud är att den: är energiskt tryck våg som har mekaniska effekter.

Koranen har nämnt ljudeffekten sedan mer än 1400 år, då ingen visste om ljud och dess egenskapar.

Allah säger i surat al-Qamar:  [54:31]  إِنَّا أَرْسَلْنَا عَلَيْهِمْ صَيْحَةً وَاحِدَةً فَكَانُوا كَهَشِيمِ الْمُحْتَظِرِ

54:31] Vi lät ett enda dån [- dånet av detta straff -] genljuda över dem, och där låg de som [en hög] torra störar till en inhägnad. 

... alltså Allah säger hur han dödar Aad wa Thamood , med ett sayha !!

I en annan vers : 36:29  إِن كَانَتْ إِلاَّ صَيْحَةً وَاحِدَةً فَإِذَا هُمْ خَامِدُونَ 

[36:29] ett dån genljöd, ett enda, och allt blev tyst.

I annan vers,i surat Hud [11:67]  وَأَخَذَ الَّذِينَ ظَلَمُواْ الصَّيْحَةُ فَأَصْبَحُواْ فِي دِيَارِهِمْ جَاثِمِينَ

[11:67] Men över dem som hade begått [sådan] svår orätt genljöd dånet [av Guds straff] och morgonen fann dem liggande framstupa i sina hem.

Det finns många vers som pratar i samma ämne, att döda med ljud. I den ovan nämnt vers:

 وَنُفِخَ فِي الصُّورِ فَصَعِقَ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَمَن فِي الْأَرْضِ إِلَّا مَن شَاء اللَّهُ ثُمَّ نُفِخَ فِيهِ أُخْرَى فَإِذَا هُم قِيَامٌ يَنظُرُونَ

det är ängeln  Jibril som producerar ljudet, Allah som beskrev ängeln Jibreel i surat Al-Takweer som : 

ذِي قُوَّةٍ عِندَ ذِي الْعَرْشِ مَكِينٍ  [81:20] en som äger stor makt och vars plats är nära Herren till allmaktens tron,

Jibreel's ljud kan krossa alla celler i människans kropp för att om människan kan göra kirurgiska ingrep med ljud, vad kan en ängel göra ? en ängel som Jibreel ??

ingen bok , Bibel eller Torah har beskrivet ljud som i koranen, dagens vetenskap har förstärkt koranens trovärdighet. för att den pratade om ultraljud i en tid där ingen visste om.

Allah (SwT) säger i surat Fussilat: 41:53]  سَنُرِيهِمْ آيَاتِنَا فِي الْآفَاقِ وَفِي أَنفُسِهِمْ حَتَّى يَتَبَيَّنَ لَهُمْ أَنَّهُ الْحَقُّ أَوَلَمْ يَكْفِ بِرَبِّكَ أَنَّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ

[41:53] Vi skall visa dem Våra tecken vid horisonten och inom dem själva, ända till dess [uppenbarelsens] sanning står klar för dem! Är det inte nog för dem [att veta] att din Herre är vittne till allt som sker?

 Det här är en av dem ayat/tecken där Allah visar människan, så att de kan tänka på Allah. när man lesar så dana verser då kan man förställa sig hur Allah dödar en hel stad som A'ad och  Thamood.

Må Allah göra oss från dem som blir exkluderat i versen som nämnt i ovan.