Varför leende är välgörenhet?

 

Alsalam alaikum wa rahmatullah wa barakatuh;

kära läsare, har du märkt att du blir glad när du ser ditt barn eller ett annat barn ler? vet du varför ? visste du at vi människor har en naturligt förbindelse mellan oss utan att veta om det ?

Forskare har undersökt effekten av leende på andra, och konstaterade att leendet har en stark effekt på den omedvetna hjärnan av dem som är i närheten!

 

 

وتبسمك في وجه أخيك صدقة: هذا ما قاله النبي الأعظم صلى الله عليه وسلم 

 

Leende är ett bra sätt att bli mer tålig och mår bättre samtidigt som den hjälper din kropp att fungera bättre. le för att förbättra din hälsa, din stress nivå och din attraktionskraft. Leende är bara ett roligt sätt att leva längre .

 

Det finns många skäl att man ska le, bla.

 

1. Leende gör oss attraktiva: Vi dras till människor som är ofta ler. Det finns en attraktion faktor. Vi vill lerakänna folk som ler bland de andra. Rynka pannan eller grimaser gör att driva bort folk - men ett leende drar dem .

 

2. Leende Ändrar vårt humör: Nästa gång när du känner dig nere och ledsen, prova att sätta på ett leende. Då har du en god chans att din humör kommer att förändras till det bättre. vet du att leendet kan lura kroppen till att hjälpa dig att ändra ditt humör.

 

3. Leende är smittsam!: När någon ler, då börjar den effektera andra i  rummet, ändrar stämningar av dem, och göra dem gladare och lyckligare. En leende person skänker lycka till andra , därför man bör ler mer för att dra folk till dig.

 

4. Leende lindrar stress: Stress kan verkligen visa upp sig  i våra ansikten. Leende hjälper till att hindra oss från att ser trötta, slitna och överväldiga. När du är stressad, försök då att prova och le, ta din tid och  sätta på ett leende. Den stress bör minskas och du kommer att kunna ta dina åtgärder mycket lättare.

 

5. Leende Ökar immunförsvaret: Leende hjälper immunsystemet att fungera bättre. När du ler, förbättrar immunförsvaret möjligen för att du är mer avslappnad. Förhindra influensa och förkylningar genom att le.

 

6. Leendet drar ner ditt blodtryck: man kan se och mäta minskning av blodtrycket när man glad och ler. du kan prova själv, om du har en blodtryckmetare hemma. Sitt i några minuter, ta en tryckläsning. Sen ler för en minut och ta en annan läsning samtidigt medan du leende. och kolla skillnaden!

 

7. Leende frigör endorfiner, Naturliga smärtstillande och Serotonin: Studier har visat att leende frigör endorfiner, en naturliga smärtstillande, och serotonin. Tillsammans utgör dessa tre att vi   må bra. Leende är en naturlig läkemedel.

 

8. leendet Hissar i din ansikte och gör att du ser yngre ut: De muskler vi använder för att le lyfter ansiktet, gör en person som verkar yngre. alltså du behöver ingen operation för ansiktslyftning, bara försöka le dig igenom dagen - du kommer att se yngre och må bättre.

 

9. Leende gör att du verkar och ser Lyckad ut: Leende människor verkar mer självsäkra, är mer sannolikt att främjas, och mer sannolikt att andra kommer närmare dig.

 

10. Leende hjälper dig att hålla dig Positiv: Prova detta test: le. Försök nu att tänka på något negativt utan att förlora den leendet. Det är svårt. När vi ler vår kropp sänder en signal till hela kroppen ett meddelande som säger "Livet är bra!" Håll dig borta från depression, stress och oro genom att le.

Alltid försöka le, för att om du möter en vän eller en nära person så kommer hen att bli glad , och om du träffar en som hatar dig eller fiende så kommer han att få ångest och rädsla..

till sist: så är vi designat att lé , titta bara på en skillet :-).

 smile

 

Källa: http://www.about.com/health/