Ingefära

Alsalam alaikukm,

Ordet "zanjabeel" nämns i Koranen i sura Al-Insan (Kapitel 76), vers 17. Det är en arabisk term som översätts till "ingefära" på svenska. I versen nämns det att rättfärdiga människor i paradiset kommer att erbjudas drycker blandade med zanjabeel. Här är versen:

76:17]  وَيُسْقَوْنَ فِيهَا كَأْسًا كَانَ مِزَاجُهَا زَنجَبِيلًا

"Och de kommer att ges att dricka däri en dryck blandad med zanjabeel (ingefära)."(Koranen 76:17)

Detta är den enda förekomsten av ordet "zanjabeel" i Koranen. Det används för att beskriva en speciell typ av dryck som de rättfärdiga kommer att njuta av i paradiset enligt islamsk tro.

Hälsofaktorer med Ingefära

Ingefära har länge varit känt för sina hälsofördelar och används traditionellt inom olika kulturer för sina medicinska egenskaper. Här är några av de viktigaste hälsofaktorerna med ingefära:

Antiinflammatoriska egenskaper: Ingefära innehåller bioaktiva föreningar som gingeroler och shogaoler, vilka har visat sig ha antiinflammatoriska egenskaper. Dessa föreningar kan hjälpa till att minska inflammation i kroppen och lindra smärta och obehag associerade med olika tillstånd.

Magsmärtor och illamående: Ingefära har använts i traditionell medicin för att lindra magbesvär och illamående. Det har visat sig vara effektivt för att minska illamående och kräkningar orsakade av graviditet, sjösjuka och kemoterapi.

Antioxidantaktivitet: Ingefära innehåller antioxidanter som hjälper till att skydda kroppens celler från oxidativ stress och skador orsakade av fria radikaler. Denna skyddande effekt kan bidra till att förebygga vissa sjukdomar och förhindra åldrande.

Immunsystemet: Ingefära kan stärka immunsystemet på grund av sina immunmodulerande egenskaper. Det kan bidra till att öka kroppens försvar mot infektioner och sjukdomar.

Matsmältning: Ingefära har traditionellt använts för att främja en sund matsmältning. Det kan hjälpa till att lindra gaser, förbättra aptiten och underlätta matsmältningen.

Hjärt-kärlhälsa: Ingefära kan bidra till att sänka kolesterolnivåerna och förbättra blodcirkulationen. Det kan också hjälpa till att minska risken för hjärt-kärlsjukdomar genom att skydda hjärtat och blodkärlen.