Ökens skepp Kamelen

Al-salam alaikum kära bröder och sistrar

Allah (swt) säger i surat al-ghashia : [88:17] HAR DE [som förnekar uppståndelsen] aldrig ägnat en tanke åt kamelens skapnad (hur den skapat!)? [88:17]  أَفَلَا يَنظُرُونَ إِلَى الْإِبِلِ كَيْفَ خُلِقَتْ

men varför kamel och inte ett annat djur? det finns ju många djur som har sådana system som människan har inte upptäckt det förän ett par år , och det finns fortfarande saker som händer i djurens värld som männinskan förstår inte hur..

ju, för att Allah säger i den heliga koranen: [24:45] Och Gud har skapat alla levande varelser av vatten; bland dem finns de som krälar på sin buk, de som går på två ben och de som går på fyra. Gud skapar vad Han vill - Gud har allt i Sin makt. 

24:45]  وَاللَّهُ خَلَقَ كُلَّ دَابَّةٍ مِن مَّاء فَمِنْهُم مَّن يَمْشِي عَلَى بَطْنِهِ وَمِنْهُم مَّن يَمْشِي عَلَى رِجْلَيْنِ وَمِنْهُم مَّن يَمْشِي عَلَى أَرْبَعٍ يَخْلُقُ اللَّهُ مَا يَشَاء إِنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

för att människan kan förstå att det finns liv nära vatten, eftersom Allah säger själv att vi har skapat alla djur av vatten, men en kamel lever i öken , alltså brist om vatten !!

Allah säger : titta på kamel och tänk ...

Kamelen

 

 

De kallas för "Ökens skepp" för att den är utrustat för att leva på öknen och tjäna männskan.

en kamel kan dricka 200 leter vatten när den är torstig, och klara flera dagar utan vatten efter det . den kan spara vatten genom att dra ner sitt temperatur till 34grader när den passerar genom svala ökennatter. och på sommaren sätter sin ämnesomsättning till viloläge för att inte bli överhettad, den tål vattenförlust mer än dubbelt som en människa.

egenskaper:

Puckeln: är en fett depo som används vid emergency, den kan leva vidare även om den förlurar 40% av sin vikt.

Fötterna:är breda för att den kan stabiliseras i sanden, den har en teknik som svalkar fötterna också .

Ögenfransar: en dubbelradig fransar av långa fransar som skyddar ögonen mot sandstorm.

Avföringen: mycket sparsamt, den som kommer ut är torrt och extrem koncentrerad eftersom vattnet i njuren återanvänds.

Pälsen: pälsen skyddar mot solen på dagarna och mot öken kylan på nättarn .

subhana Allah ..