DE frågar dig om den Tvåhornade

Vi vet att judar var/är envisa, och genom historian har dem förnekad/dödat många profeter, Allah säger i Koranen i surat al-baqara: [2:87]VI GAV Moses Skriften och lät [andra] sändebud följa honom. Och Jesus, Marias son, skänkte Vi klara bevis och stärkte honom med helig ande. Men är det inte så att varje gång ett sändebud kom till er med [budskap] som inte behagade er, var ni för stolta [för att lyssna till honom]? Några kallade ni lögnare och andra slår ni ihjäl!  2:87] وَلَقَدْ آتَيْنَا مُوسَى الْكِتَابَ وَقَفَّيْنَا مِن بَعْدِهِ بِالرُّسُلِ وَآتَيْنَا عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ الْبَيِّنَاتِ وَأَيَّدْنَاهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ أَفَكُلَّمَا جَاءكُمْ رَسُولٌ بِمَا لاَ تَهْوَى أَنفُسُكُمُ اسْتَكْبَرْتُمْ فَفَرِيقاً كَذَّبْتُمْ وَفَرِيقاً تَقْتُلُونَ                             

De hade lite information om ledaren/kungen som kallades "tvåhornade" men ville ha mer information, så tänkte de att fråga profeten och tänkte att svaren i både fallen är till våran nytta , alltså: om han inte vet så kan vi förneka hans budskap, och om han vet så kan vi få mer info och lägga till toraten, därför gick dem till profeten (frid vara över honom) och frågade: Vem är den Tvåhornade ? ([18:83] OCH DE frågar dig om den Tvåhornade) det var en fråga från judarna till våra kära profet Muhammad (frid och välsignelse vara över honom) , judarna var nästan 100% säkert att han kan inte svara på frågan och ville genera/undertrycka våra profet , efter som de visste att den tvåhornade mannen var inte Arab, och det finns ingen arab som kunde berätta till våra kära profet.

men svaret kommer från Allah (swt) den som har skapat Tvåhornade mannen, som skapat hela människan. och i Koranen står profetens svar som pratar inte från sig själv " قُلْ سَأَتْلُو عَلَيْكُمْ مِنْهُ ذِكْرًا Säg: "Jag skall berätta något om honom som [är värt] att lägga på minnet." alltså: jag ska berätta "lite från" det, och inte hela historian !!

Det finns många skribent som påstå att "tvåhornade" mannen är Alexander, en profet, god tjänare, mrzban.
och många kom till slutsatsen att det är Alexandros.
men "Abu alkalam Azad" förnekade det hela, eftersom i koranen står att han var en troende människa, en bra tjänare och Alexander var inte troende plut att han inte byggd en stor damm.
I toran kallas för "loqranaim" och påpekas att han hette kungen "Korsh, qorsh, ghush, xors" . Abu alkalam Azad började från toran, och sedan hittade information från det gamla grekiska arvet, Azad säger att efter några år kunde jag besöka det persiska historian arvet så hittade jag statyn som  stämmer med allt, det var qorsh statyn som passar 100% av beskrivningen.

vem var Qorsh?

 han var från en persisk familj, i mitten av 500 före kristos, i en tid där landet var splitrat i två under babel och ashur, han kunde förena sitt land sedan expanderade öster och västerut (som nämns i koranen) och byggde den första persiska imperian, besegrade kungen av babel år 538 BC, och låta judaran åter till sina hem efter bra hjälp.
han var en unik rättvis och mudig kung, dog 529 före kristos.

 

källa:http://en.wikipedia.org/wiki/Cyrus_the_Great , http://quran-m.com/container2.php?fun=artview&id=986 , aya översättningen från www.kuranensbudskap.se