Balans i naturen

Här är några fakta om den ekologiska balansen i naturen och hur Koranen berättade för oss om dessa fakta som vittnar om att Gud allsmäktig är den store Gud, låt oss läsa ....

balans i naturen

Nuförtiden är folk bekymrade över miljön och forskarna har insett betydelsen av den ekologiska balansen och dess inverkan på livet för alla varelser (växter, djur, människa), i synnerhet efter den enorma utsöndrade mängden föroreningar i det tjugoförsta århundradet.

 

Före i tiden, Många decennier sedan fanns det inga föroreningar men de senaste åren har antalet fabriker ökat, transport metoder ökade också som producerar stora mängder förorenat gaser som orsakar farliga sjukdomar som cancer.

 

förorening (biprodukt av fabriker) har också påverkat vattenlevande organismer som fisk , djur och växter.men Guds nåd satte många filtrering metoder i dessa anläggningar för att rena luften och havet från den förgiftade material .

 

Som vi vet, absorberar planter coldioxid Gas och frigör syre som hjälper människan, djur och andra varelser att andas.Det mest märkliga är att mängden växter på jorden är lämplig för storleken av atmosfären.

 

Det finns en exakt balans mellan vad människor får från syre och mellan mängder av syre från växter.Det finns en balans i naturen som försöker fixa sig själv,men människan girighet gör det svårare.

tack vare Allah, att det finns sådana balanser i naturen, koranen berättade till oss om sådana miljöbalansen i en tid då ingen visste något om miljön eller balansen.Gud säger: (Ochden jord vi har spridit ut, och har placerat dem fast berg, och orsakade att växa där alla möjliga saker i rättproportion.)(Surat A-Hijr-vers 19).  وَالأَرْضَ مَدَدْنَاهَا وَأَلْقَيْنَا فِيهَا رَوَاسِيَ وَأَنبَتْنَا فِيهَا مِن كُلِّ شَيْءٍ مَّوْزُونٍ

 

Titta på den exakta orden "mauzoon" i Koranen som Allah berättar att allt är i balans och i rätt proportion.Till exempel syre i luften är 21%, denna andel om det blir mer än 21% då kan jorden från den första gnistan och om det var mindre än 21% så kunde leda till kvävning av  alla varelser.

 

Även kol gas är mindre än 1%, om andelen är mer än så, kommer människor att dö och om det är mer än andelen alla växter kommer att dö och livet kommer att sluta.Om vi går in i en cell i en grön växt så kan vi se en kontinuerlig tillverkningsprocess för de gröna material som producerar löven, blommor och frukt.

 

Koranen berättade om denna aktivitet, Gud säger i koranen:(Det är Han som sänder ner vatten (regn) från himlen, och med det vi frambringa vegetation av alla slag, och ur det vi frambringar gröna stjälkar, från som vi lägger fram tjocka klustrade säd. Och från dadelpalm och dess spathe komma fram kluster av datum hängande lågt och nära, och trädgårdar av vindruvor, oliver och granatäpplen, varje liknande (in natura) ändå annorlunda (i sort och smak ). Se på deras frukter när de börjar att bära, och mognad detta. Sannerligen! I dessa saker finns tecken för människor somtror) (Surat Al-An'am - vers 99). Koranen berättat för oss att grön material bildas först sedan kornen och frukter få ut av de växter, som bekräftades av modern vetenskap.

 

Varje droppe vatten vittnar om att skaparen är stor, Gud allsmäktig som har skapat allt i proportion någon obalans i livet kommer att orsaka en bestämd världens ände.Nu lever vi i en tid präglad av obalans i naturen som vi hör om det som kallas den globala uppvärmningenVi ber Gud för att rädda oss från det onda av miljöförändringar.

 

Därför vi ställa en fråga, var profeten Mohamed (fred vare med honom) studera växter och han undersöka det under mikroskop?Vad som gör att illitterat man att tala om dessa vetenskapliga frågor?Svaret är att han fick all sin kunskap från Gud .

 

Koranen berättade om botanik i många verser, här måste vi nämna att Koranen är den första boken att tala om att det finns par i växter från hundratals år innan den moderna vetenskapen, Gud säger:(Glory vare Honom som har skapat alla par av det som jorden ger, liksom sina egna (mänskliga) typ (hane och hona), och av det som de vetinte.) وَالَّذِي خَلَقَ الْأَزْوَاجَ كُلَّهَا وَجَعَلَ لَكُم مِّنَ الْفُلْكِ وَالْأَنْعَامِ مَا تَرْكَبُونَ

 

(Surat Ya-Sin - vers 36) i annan aya: (Och vem har skapat alla paren och har utsett för dig fartyg och boskap som durider) (SûratAZ-Zukhruf - verse 12) .

 

Så säger jag till ateisterna: Är det möjligt för en outbildad man som bor i öknen i det sjunde århundradet att berätta om denna information som är identiskt med modern vetenskap?

 

källa:kaheel7.com