De konstigaste sjukdomar i tiden

Det finns sjukdomar som vi aldrig hört talas om innan, de är sällsynta och konstiga, och som muslimer måste vi läsa om dem och vara tacksamma till Allah som har skyddat oss muslimer genom hans religeon "Islam".

Man läser ofta olika artiklar om sjukdomar som upptäcks för några år sedan, och det blir mer och mer sjukdomar som vi känner till, några är mycket farliga och icke botbara och några är mindra farliga men tar tid för att lindra.

Vill nämna här några exempel, SARS, Bovin spongifor enceralopati med mera . Intresset för sällsynta sjukdomar som endast har några tusen fall har minskat, bland desa sjukdomar har vi valt tio stycken för att ni ska vara bekant med sina symtomer:

1- Morgellons sjukdomar : 14 tusen personer runt om i världen lider av denna sjukdom och symptomen kan vara som svart, röda och blå fibrer som framkommer under huden med stickningar, trötthet, minnesförlust och smärta. sjukdomen kommer från frankrike där uppträtt för första gången där dödade många barn efter att de hade svart hårväxt på huden (17-talet).

2-Progeria sjukdomen: eller så kallade tidigt åldrande där patienten verkar vara äldre medan i själva verket är barn, ofta slutar med död i tidiga ålder.

3- Vattenkänslighet sjukdomen: det finns rund 30 fall av detta sjukdom över hela världen, det en typ av hormonstörning som råkar kvinnor efter förlåssning, symptomen kan vara klå och smärtor i huden när man tar en dusch eller vid kontakt med vatten.

4- "Wired speaking" oförståliga språk: det finns 60 fall registererad av denne sjukdom, man trodde att denna sjukdom ursakas av psykologisk bakgrund men nya studier visar att det är ett fel i hjärnan som leder till utbyte av ord och bokstäver.

5- Dödliga skratt : vissa förskare kallar det för "Kuru", det började först från Guinea. det syns i patienten genom en plötsligt hysteriska skratt följt av månader av lidande, från leder smärta och förlust av möjligheten för korrekt uttal. symtomen slutar med döden och det var den amerikanska fysikern  Dr. Carlton Gajdusek som först studerade sjukdomen och konstaterade att detta sjukdom spred efter kannibalism av folket i stammen. han fick nobelpriset och sjukdomen försvann 1976.

6- Bidförbening "jonit transformation into bones":

7- I förundran mark syndrom : Det är en sjukdom som påverkar sinnen där patienten tror att vad han/hon ser , hör eller rör vid är mycket mindre än vad det är i verkligheten, patienten känner att hans kropp är mycket mindre och får också stark migrän. 

8- Porfyria sjukdom : trots att sjukdomen var unik,  men pga att kungen av England drabbades av, "läser vi om det här" , the mad king George den tredje, in 18hundra talet . symptomen ser man genom urine där färgen vrider till lila pga komplikationer som påverkar kroppens förmåga att produsera "Heme" proteinen som behövs för röda kroppen  för att hämta oxygen. man blir också känslig för solen, smärter i nedre delen av kroppen, tillväxt av hår på pannan. andra som drabbats av sjukdomen : skottlands drottning 'Marie' och van Gogh.

9- Pica syndrom: pica på latin betyder "aviditet, en. avidity"  patienten tenderar att äta vad det finns i hans närhet, även om det smuts.

10- Moebius syndrom: extreme genetisk sjukdom som kännetecknas av att ha fullständig ansíktförlamning där patienten inte kan stänga eller flytta sina ögon, man ser tecken redan från första dagen i livet, som missbildning eller avsaknad finger.

vi måste tacka Allah i alla tillfällen, när vi äter, dricker , sover eller  vad som hälst för att det finns alltid de som har svårare än oss.

när jag läste artiklen ,special med den dödliga skratten, kom jag ihåg sjukdomen "galna ko"  som kom på grund av den "giriga " människan har blandat ko ben i födan till kon, alltså koerna åt deras kött och ben.

vi tackar Allah för våra hälsa, våra Islam och för allt annat .

الحمد لله كما ينبغي لجلال وجه وعظيم سلطانه