Kär på nätet !?

Assalmau alaikum wa rahmatulla,
vi måsta först tacka Allah att vi har nu dessa tekniker att kommunicera med varandra, och som underlättar saker för oss som annars skulle tar våra tider och energi. 

Internet, med alla sina funktioner som islamisk hemsidor där man söker information av olika slag, messenger för direkt kommunikation, forum och massa andra funktioner, allt detta har gett unga muslimer både män och kvinnor möjligheten på ett enkelt sätt att lära känna varandra och byta idéer, det är inget fel med detta, så länge allt sker med föräldrarnas vetskap och tillsyn och så länge våra ord och samtal överensstämmer med reglarna och den islamiska sharia, Allahs bok "koranen" ger oss den allmänna ramen som skall utföras när män och kvinnor pratar med  varandra, Allah säger i koranen (i surat al-ahzab):Var inte [för] mjuka och tillmötesgående i ert tal så att den som har ett sjukt hjärta fattar begär [till er], men använd ett artigt och vänligt språk , att prata med varandra är ok, men ändå kan täta samtal leda killar och tjejer att gilla varandra, och deras hjärta bli inblandad.


Det är en del av vår mänskliga natur, som Allah har gett oss. Och det är naivt att tro något annat och ett misstag när man tror att han eller hon stark nog att stå emot den, ingen är immun. Människor skiljer sig bara i två saker: deras grad av moraliska integritet som övas när man hamnar i situationen, och de beslut som de tar. detta leder oss till vad som måste göras när två muslimer blir kär i varandra på nätet. De har två val:

1-De kan besluta att avbryta alla kontakter med varandra när de inser att en allvarlig känslomässigt engagemang har påbörjats mellan dem, och svälja konsekvensen.


2- eller, De kan börja ta de praktiska och lagliga åtgärder med sina familjer att förverkliga sina känslor på ett lagligt och islamisk sätt. i både fallen är det oacceptabel för dem att utveckla och föra en seriös romantisk relation på nätet, eftersom fortsättningen leder bara till att deras vilja till varandra växer och blir starkare tills den överväldigar sina förmåga att  fatta välgrundade beslut. det har hänt många skandaler i alla länder, islamiska och icke islamiska.
och många kvinnor har blivit offer för hänsynslösa män.

Därför, när en man och en kvinna kommunicera med varandra via nätet och upptäcker att de är kär i varandra, måste de göra vad som är rätt och rymligt. Den unge mannen bör kontakta kvinnans familj och begär deras tillstånd att börja äktenskapet enligt islam och deras kultur. på detta sätt kommer framtiden för deras förhållande bestämmas enligt den moraliska diktat av islam.
resultatet blir en av två, äntligen kommer acceptans från familjen och då tackar vi Internet som fungerade som ett sätt att underlätta äktenskapet, eller motsatsen. i alla fall man måste vara försiktigt från början och tänka på gränsen.

Värt att säga att äktenskap som börjar från Internet kan lyckas eller misslyckas beroende på de två personen som är inblandad och hur seriös är de och vilka intresse har de för varandra, det gör en stor skillnad i det långa loppet.
vi ber Allah att visa oss den rätta vägen, och ger oss det bästa, för att bara Alla vet vad är det bäst för oss. walhamdu lillah