Förnya ditt liv med fastan

 

Förnya ditt liv med fastan

2012-07-18 kl. 07:16 administratör

Alsalam alaikum kära Moslimer , vi kan inte framställa hur fastan är viktigt för vår själ och kropp, hur hård vi försöker, så kommer vi inte att beskriva det bättre än vad Allah har sagt om det i den fantastiska vers i surat Albaqara där Allah säger: ”[2:183] O troende! Det är en plikt för er att fasta, liksom det var en plikt för dem som levde före er - för att ni skall frukta Allah [2:184]Fastan skall vara] ett begränsat antal dagar. Men den av er som är sjuk eller på resa [skall fasta senare] under motsvarande antal dagar och de som har möjlighet skall som offer ge en nödställd att äta. Och den som självmant gör gott utöver vad plikten bjuder, [skall finna att] detta kommer honom själv till godo. Och fastan är för ert väl - om ni visste [hur mycket gott den tillför er]”

Versen börjar med ett utrop till alla troende och påminner de att det är inte bara ni som ska fast, utan att fastan var plikt på de som levde för er också (så blir inte ledsna) , sedan Allah säger "att det är begränsade några dagar bara" så det kommer passerar snabbt . Subhanna Allah , Allah trösta oss redan från början. Allah som har fastat kommer blir ledsen på slutet av Ramadhan för att de har levt vad Ramadhan betyder. vi ser och hör varje år vilka goda efekter har fastan på kroppen och hur många sjukdomar kan blir botad med fastan, utan sidoeffekt, enkel och gratis. det räcker gott och väl att Allah säger "det är för ert väl".

 

[2:183]  يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ 2:184]  أَيَّامًا مَّعْدُودَاتٍ فَمَن كَانَ مِنكُم مَّرِيضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِّنْ أَيَّامٍ أُخَرَ وَعَلَى الَّذِينَ يُطِيقُونَهُ فِدْيَةٌ طَعَامُ مِسْكِينٍ فَمَن تَطَوَّعَ خَيْرًا فَهُوَ خَيْرٌ لَّهُ وَأَن تَصُومُواْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُمْ تَعْلَمُونَ.

Fastan är inte bara en dyrka, utan en botemedel till många sjukdomar, det är en förnyelse till kroppens celler. Aktivering för alla kroppens organ funktioner och som resultat är det en förnyelse till ditt liv.

Allah säger i koranen ”[2:185] För att ge människorna vägledning [inleddes] i månaden Ramadan uppenbarelsen av Koranen i vilken vägledningen klargörs och en måttstock ges med vilken rätt kan mätas och skiljas från orätt. Den av er som ser månens nytändning skall fasta månaden ut. Men den som är sjuk eller [stadd] på resa [skall fasta därefter] under motsvarande antal dagar. Gud vill göra det lätt - inte tungt - för er. Håll [fastan under den föreskrivna] perioden och prisa Gud som har väglett er - kanske skall ni visa [Honom] tacksamhet.

Som vi alla vet att föroreningen i miljön är över allt , i vatten , luft och mat. Och våra kroppar absorberar mängder av toxiner genom luft, vatten och mat som samlas och leder till olika sjukdomar, som cancer och tidigt död. Efter mångårig forskning kom forskarna fram till att fastan är den starkaste och den effektivaste vapen mot alla dess gifter för att kroppen blir av med det ackumulerade gifter i kroppen dessutom är utan sidoeffekt.

Fastan förstärker även människans immunsystem, där fastan aktiverar immunförsvaret hus den fastande med stor skala, därför man kan säga att fastan är det bästa läkemedel som finns.

Det finns även forskningar och böcker från icke muslimer som tyder att personer som fastar regelbundet i varje år lever längre än dem som inte fastar.

Fastan även rengör hjärnceller, och därför är det bästa tiden för att lära koranen utan till.

Ramadan är också den bästa tiden för dem som rökar att sluta med rökandet (som är haram enligt många ulama).

Som många vet att dagens sjukdom är att många är fettma och  övervikt som ofta leder till diabetes och hög blodtryck, forskare och läkare från olika länder förslår fastan för att man bli av med övervikt där fastan hjälper till att upplösa fettet i kroppen, och samtidigt reglera hormon systemet för att ha en hälsosam kropp, den är gratis och enkel också!

Vår kära profet ”Muhammad (SAAW)” brukade bryta sin fasta med vatten och dadlar, och nu alla forskningar säger att det bästa vad man kan äta efter fastan är vatten och dadlar, för att dadlar innehåller många vitaminer, mineraler och olika typ sackarider(socker) som kroppen behöver mest.

Andra forskningar fokuserar på att fastan är best mot depression, där andra läkemedel sviker .

Spara tid och pengar för operationer och läkemedel, för att bara med bön och fastan kan du ha en hälsosamt kropp plus belöningen, där nästan alla psykiska sjukdomar botas med bön , och alla fysiologiska sjukdomar botas med fastan ! fastan lyckas när operationen sviks.

En annan effekt av fastan är att man blir av med rygg och nackverk, där läkarna säger att patienten måsta fasta fyra veckor för att blir av med ledverk!

Fastan är en perfekt läkemedel till bla. Högblodtryck, diabet, lung sjukdomar, hjärta och kärl sjukdomar, lever sjukdomar, hud och allergi sjukdomar, verkar mot njursten, mot cancer och den bästa förebyggande metod mot alla sjukdomar.

Kroppen behöver denna förnyelse varje år, precis som alla andra saker, man behöver alltid ett stor underhåll.

profeten Mohammad (SAAW) sa också : صوموا تصحوا , alltså , fasta för att få en hälsosamt liv.

det finns många studier som visar att djur och insekter lever längre när de har begränsat med mat "energi" , där varje cell håller sig med det minimala energi förbrukning och vi är antal miljarder levande celler.

en tänk moment: ni har hört säkert den kända expermenten om barnen med marshmello godisen. barn som kunde kontrollera sina fysiska behöv (som dryck , mat och andra) hade mer kontroll i hela sitt liv och var mer lyckad med livet och har haft högst betyg på universitet. jag tänker också att man gå av sina rutina livet med mat och dryck och då kan tänka utanför lådan för att skillnaden mellan en vanlig människa och en ginie är att deras tänke är inte om mat, dryck och sex utan deras tänke är fri och naturlig persis som barn med deras frågor varför och varför ... sen tänker man ett steg djupare.

man blir mer troende under Ramdhan för att man glömmer mat, dryck och fukuserar på hjärnan, på själen och då blir man närmare till änglar som dyrkar Allah bara.

Hoppas att du nu förstår varför Allah har beordrat oss att fasta och vad menas med ” Och fastan är för ert väl - om ni visste [hur mycket gott den tillför er]” ,

må Allah förlåta oss alla..

wa alsalam alaikum wa rahmat Allah wa barakatuhu.

Källor:

1.Masoro, E.J., Shimokawa, I., Yu, B.P., Retardation of the Aging Process In Rats by Food Restriction, Annals of the New York Academy of Science, 1990; pp. 337-52; Goodrick, C.L., Ingram, D.K., Reynolds, M.A., Freeman, J.R., Cider, N.L., Effects of Intermittent Feeding Upon Growth, Activity, and Lifespan In Rats Allowed Voluntary Exercise, Experimental Aging Research, 1983 2.. Salloum, T. Fasting - Patient Guidelines Textbook of Natural Medicine, Bastyr University, Seattle WA. 1987. 3.Carrington, Dr. Hereward, Fasting For Health And Long Life. 4.http://www.vanderbilt.edu/AnS/psychology/health_psychology/fast.htm 5.http://www.vanderbilt.edu/AnS/psychology/health_psychology/fast.htm 6.http://www.fasting.com/solution.html 7.The Sapporo Medical Journal, 1986; 55(2): 125-136 8.http://www.healthy.net/scr/article.asp?ID=496#1 9.http://www.althealth.co.uk/services/info/misc/fasting1.php 10.http://www.medicomm.net/Consumer%20Site/am/fasting.htm 11.http://www.fasting.com/index.html

 

Senast uppdaterad 2012-07-24 kl. 08:43